Preventieve Orthodontie

TANDEN RECHTZETTEN ZONDER VASTE BEUGEL

Hoe ziet een Spark beugel eruit?

De Spark beugel of aligners zijn speciaal op maat gemaakte bitjes die u eenvoudig over uw tanden heen kunt plaatsen. De Spark beugel is gemakkelijk zelfstandig in te doen en ook het uitnemen gaat moeiteloos. De Spark aligners zijn transparant, dus u ziet ze eigenlijk niet of nauwelijks in de mond.

Spark
SPARK Orthopraktijk PEERBOOM Spark Aligners zijn vrijwel onzichtbaar Een discreet alternatief voor traditionele beugel. Ze zijn gepolijst, hebben gladde randen en voelen veel comfortabeler aan tijdens de behandeling: Vragen? Stel ze aan uw behandelaar!"

Hoe werkt de Spark?

Hoelang de behandeling ongeveer zal gaan duren krijgt u aan het begin van het traject al van ons te horen na het maken van het 3-D plan. Wanneer u akkoord gaan met het plan, kan de Spark behandeling van start gaan. Een Spark beugel bestaat uit een reeks doorzichtige hoesjes die u over uw tanden en kiezen kunt schuiven. Deze hoesjes worden ook wel aligners genoemd en zijn gemaakt van dun kunststof materiaal. De aligners (in combinatie met de attachments) zorgen er tijdens de behandeling voor dat uw tanden en of kiezen in de ideale positie worden verschoven.

Hoelang een behandeling duurt is per persoon verschillend. Dit komt doordat het onder andere afhankelijk is van het beoogde resultaat en de mate waarin de Spark beugel actief wordt gedragen. Het aantal uren dat de beugel actief gedragen wordt, is van essentieel belang om te zorgen dat het juiste eindresultaat behaald wordt. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de beugelbehandeling periodiek gecontroleerd wordt door. Dit is niet mogelijk bij de vele online varianten transparante beugels die aangeboden worden. Doordat u bij ons onder volledige controle staat onderscheiden wij ons hiermee.

Een Spark behandeling begint met het op maat maken van een reeks doorzichtige aligners. Deze worden specifiek op uw gebit afgestemd. Bij de start van de behandeling krijgt u een aantal setjes aligners mee naar huis die u elke 14 dagen zelf dient te wisselen. Na elke controle worden er weer nieuwe setjes meegegeven.  Door een nieuwe aligner over de tanden en of kiezen te klikken, verschuift uw gebit. Uiteraard gaat dit stap voor stap, waardoor er een bepaalde tijd overheen gaat tot de gewenste positie behaald zal worden.

Bekijk hier de video:

Bent u klaar voor een stralende lach?