Nieuws voor u en uw kind!

Iedereen weet dat u zo om het halfjaar naar de tandarts moet. Een bezoekje aan de preventie assistent, zeker bij kinderen, wordt daarentegen vaak overgeslagen.

Kinderen die vanaf de doorbraak van hun eerste tand (gemiddeld rond zes maanden) met hun ouders regelmatig naar de preventiehygiënist gaan, hebben later minder vaak last van gaatjes en andere mondproblemen.

De rol van de preventie assistent gaat dan ook verder dan enkel het reinigen van het gebit. Ze bespreken ook, van u en van uw kind, de levensstijl, zoals voedingsadvies en medicatiegebruik. Voor ouders die bijvoorbeeld roken, kan dit gedrag snel een voorbeeld worden voor jonge pubers. Dit zijn risico’s waar de preventiehygiënist u op attent maakt.

De preventie assistent is een tandartsassistent die een aanvullende opleiding heeft gevolgd om onder andere basiszorg aan het tandvlees te kunnen verlenen, maar ook een preventieve rol heeft in het voorkomen van gaatjes. Zij verlenen onder andere de volgende service uit:

  • Het geven van mondhygiëne instructie
  • Indien gewenst, voedingsadvies
  • Het verwijderen van oppervlakkig tandsteen
  • Sealen

Voorkomen is dan ook beter dan genezen! Uw zorgverzekeraar vergoed de behandelingen van uw kind(eren) tot 18 jaar. Wilt u een afspraak inplannen? Dit kan via info@orthopeerboom.nl of bel met 046- 2071119