mond verzorging met beugel

Mondverzorging in 3 stappen

Mondverzorging bij een beugel is essentieel. Graag leggen wij u uit hoe u dit het beste kunt doen middels deze drie stappen:

1. Poetsen

Poetsen reinigt de tandoppervlakken. U poetst alle viezigheid en bacteriën van uw tanden en kiezen. Al die viezigheid kan plakvorming veroorzaken en dat kan weer voor gaatjes en/of tandvleesproblemen zorgen. Deze gaatjes beginnen als witte vlekken, die niet meer weggaan. Het is de bedoeling dat u heel goed poetst voor een mooi en gezond gebit!

2. Schoonmaken tussen uw tanden en onder de draad

Met ragertjes en tandenstokers reinigt u de ruimte tussen de tanden, maar ook tussen de tanden en de draad. De plak in de ruimtes tussen de beugel en de tanden wordt met ragertjes, tandenstokers of gumpicks verwijderd. Doe dit minimaal één keer per dag.

3. Spoelen met fluoride

Spoelmiddel (zonder alcohol) helpt mee om verkleuringen en gaatjes te voorkomen. Spoel met fluoride op een ander tijdstip dan het poetsen zelf, dit zorgt namelijk voor een extra moment dat de tanden worden blootgesteld aan fluoride.

Hoe kunt u het beste poetsen?

Poets u tanden twee keer per dag, namelijk ’s ochtends en ’s avonds. U mag je tanden natuurlijk ‘s middags nog een derde keer poetsen. Poetsen kan met een elektrische tandenborstel, maar mag ook met een zachte handtandenborstel. Gebruik tandpasta met fluoride. Positioneer de tandenborstel zo dat u goed om de slotjes heen poetst en vergeet vooral de ruimte tussen de slotjes en het tandvlees niet.

Hoe gebruikt u ragertjes?

De kleine borsteltjes van (3 mm t/m 5 mm) zijn te verkrijgen bij een drogist. U gebruikt de borsteltjes om de laatste restjes viezigheid (plak) tussen de slotjes weg te halen. Dit doet u door het borsteltje onder de draad door te duwen met de punt van het ragertje van het tandvlees af.

Hoe gebruikt u mondwater?

Mondwater gebruikt u op een ander moment dan wanneer u gepoetst heeft. Neem een klein slokje uit de fles mondwater (zonder alcohol), spoel dit ongeveer 30 seconden door uw mond en spuug het vervolgens uit. Let op: niet doorslikken!

Het is belangrijk dat u na het spoelen een half uur niet eet, drinkt, of u mond spoelt met water. Hierdoor worden de tanden goed blootgesteld aan fluoride. Mondwater helpt ook bij het voorkomen van verkleuringen en gaatjes.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u tips bij het poetsen? Stel ze gerust via info@orthopeerboom.nl  Samen maken we er een nog mooiere glimlach van!